Low-code en no code development, wat is het en wat zijn de verschillen?

Low-code en no code development, wat is het en wat zijn de verschillen?

Steeds meer bedrijven en organisaties gebruiken low-code of no code platformen om hun applicaties mee te ontwikkelen. Dit ontwikkelen gaat via deze platforms namelijk een stuk sneller dan met traditionele softwareontwikkeling. Deze snelheid maakt dat je als bedrijf erg flexibel bent en snel kunt reageren op ontwikkelingen in de snel veranderende digitale wereld. Maar wat houden low-code en no code development precies is, en wat is het verschil tussen deze twee?

 

Rapid Application Development

Er zijn verschillende platforms waarmee Rapid Application Development mogelijk is. Dit kunnen zowel low-code als no code platforms zijn. Deze platforms maken het ontwikkelen van software en applicaties een stuk makkelijker en sneller. Je kunt met no code development tot wel 10 keer sneller programmeren dan met andere vormen van softwareontwikkeling. Dit komt doordat je bij no code development geen gebruik maakt van codes. Dit maakt het zelfs voor mensen zonder programmeerkennis, zogenaamde “citizen developers”, mogelijk om eigen applicaties te ontwikkelen in een mum van tijd. No code platforms maken gebruik van basisbouwblokken. Door middel van drag & drop bouw je zo je eigen applicatie. Naast simpele applicaties, kun je ook een stuk complexere apps bouwen. 

 

Verschillen

Maar wat is dan het verschil tussen low-code en no code development? Dat zit ‘m in de programmeerkennis die nodig is om beide soorten platforms te gebruiken. Omdat je bij low-code development meer codes moet gebruiken, is hier ook meer programmeerkennis of -ervaring voor nodig dan bij no code development. Het voordeel is dat je mensen in je bedrijf zonder ervaring dus hun eigen ideeën zou kunnen laten omzetten in applicaties. Wel maakt dit dat je met no code development een beperking hebt in de mogelijkheden. Met low-code development heb je meer vrijheid om alles te kunnen maken wat je zou willen. Low-code development kan dus een meer uitdagende optie zijn voor je organisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *